VEEL GESTELDE VRAGEN OVER BETON CIRÉ

Aanbrengen

Hoe wordt beton ciré aangebracht?

Zoals eerder aangegeven zit er een hoop werk in het aanbrengen van beton cire. Als u een betonlook muur wilt, welke stappen moeten er dan genomen worden om dit zelf aan te brengen?

Zorg dat de ondergrond gereed is

Net zoals bij het verven en stucwerk is het belangrijk dat de ondergrond klaar is om beton cire aan te brengen. De muur moet schoon en vetvrij zijn, ook moet de muur redelijk vlak zijn. Om de muur schoon te maken kunt u het beste een goede allesreiniger gebruiken. Zorg er ook voor dat kleine gaatjes zijn opgevuld en dat er geen oneffenheden zijn. Voor grotere gaten is het beter om deze af te werken met speciale glasvezelbewapening. Kijk vervolgens goed wat de ondergrond is die u wilt gaan behandelen. Het kan zijn bij een oppervlakte met een hoge zuigende werking dat deze muur eerst moet worden voor behandeld met een primer.

Maak de betonstuc aan

Als de muur klaar is om beton cire op aan te brengen is het tijd om deze aan te maken. Het bestaat uit drie verschillende componenten. Er is een cement poeder, deze kan wit of grijs zijn. Naast deze poeder is er ook pigmentpoeder, dit poeder zorgt voor de kleur van de beton cire. Als laatste is er een vloeibare hars. Door deze samen te voegen creëert u de beton cire. Zorg dat deze componenten goed gemixt worden en gebruik een weegschaal om het precies af te meten. Enige afwijkingen die er in het product kunnen komen vergroten de kans op kwaliteit of kleur afwijkingen. Met een mixer op bijvoorbeeld uw boormachine kunt u het geheel goed mixen. Maak echter niet te veel aan per keer. Beton cire droogt erg snel uit, namelijk zo binnen 30 minuten. Als u teveel hebt aangemaakt is het beton cire al uitgehard, voordat het op uw muur zit. Het is dus beter om kleine porties aan te maken.

Breng de betoncire aan

Als alles klaar is, wordt het tijd om het op de muur aan te brengen. Volg de onderstaande stappen voor het beste resultaat.

  • Stap 1 Het aanbrengen van de eerste laag hoeft niet erg nauwkeurig te gebeuren. Het is wel van belang dat de hele muur dekkend wordt behandeld met een dunne laag. Deze laag dient namelijk als ondergrond voor de tweede laag.
  • Stap 2 Na een droogtijd van ongeveer drie uur is de muur, vloer of wand waarschijnlijk handdroog. Dit is het moment om de tweede laag aan te brengen. Het is bij deze laag van belang dat er een structuur naar wens wordt aangebracht. Maak grote of kleine bewegingen voor het gewenste effect en eindresultaat.
  • Stap 3 Er zijn nu twee lagen aangebracht. Nu is het tijd om het geheel uit te laten harden. Dit duurt over het algemeen 24 uur.
  • Stap 4 Na het uitharden kun u nog een extra effect aan de muur aanbrengen. Gebruik hiervoor schuurpapier met een korrelgrootte van 120. Na het schuren is het wel van belang om de gehele muur stof vrij te maken voor de laatste stap.
  • Stap 5 Met een vloeistof wordt de muur vervolgens geïmpregneerd. Deze laag is noodzakelijk om hem minder kwetsbaar te maken voor vocht en vuil. Het aanbrengen van deze laag kunt u het beste met een verfroller of kwast doen.

Kosten

Kosten Beton Ciré

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi sit amet placerat sapien. Suspendisse potenti. Nullam feugiat blandit mauris, non fringilla urna ultrices vel. Donec id urna consectetur, pellentesque libero rutrum, congue massa.